Φωτιστικά Τραπεζαρίας: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Φωτιστικα Τραπεζαριας

Μια τραπεζαρία μπορεί να ανανεωθεί με δύο τρόπους, είτε αλλάζοντας τα έπιπλα είτε τα φωτιστικά. Και επειδή τα έπιπλα έχουν μεγάλο κόστος πλέον θα στραφούμε αμέσως – αμέσως στην λύση με τα φωτιστικά τραπεζαρίας.

Μια τραπεζαρία μπορεί να είναι μέσα στην κουζίνα, να είναι συνέχεια της κουζίνας ή του σαλονιού ή ακόμα και να είναι ολόκληρο ξεχωριστό δωμάτιο, όπως στα παλιά μεγάλα σπίτια. Μερικές οικογένειας τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση άλλες πάλι σε πολύ ιδιαίτερες περιστάσεις και γιορτές. Ιδέες και προτάσεις όμως υπάρχουν για κάθε λύση αλλά πρώτα ας δούμε μερικούς γενικούς κανόνες.

Η τραπεζαρία είναι ο χώρος που οι άνθρωποι συνήθως γευματίζουν, άρα πρέπει να δημιουργούμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε οι καλεσμένοι μας ή ακόμα και εμείς οι ίδιοι να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το φαγητό μας. Είναι απαραίτητο δηλαδή όλοι να νιώθουν άνετα και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν δεν έχουμε υπολογίσει σωστά τα πράγματα γι’ αυτό δώστε βάση στις παρακάτω συμβουλές μας.

Έχει σημασία η ένταση του φωτός

Αυτό δεν εξαρτάται τόσο από το φωτιστικό της τραπεζαρίας αλλά από την ένταση της λάμπας που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε. Όπως θα γνωρίζετε υπάρχουν τριών ειδών εντάσεις για λάμπες, η ζεστή-θερμή, η ψυχρή και η απλή ένταση όπως αυτή του ήλιου. Ξεχάστε τελείως την ψυχρή και στραφείτε στις υπόλοιπες δύο. Ακόμα ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση ίσως θα πρέπει να στραφείτε στην λύση του ροοστάτη ώστε να είστε σίγουρες ότι ανά πάσα στιγμή θα έχετε την ατμόσφαιρα που χρειάζεστε! Όπως και να το κάνουμε άλλη ατμόσφαιρα θέλετε σε ένα ρομαντικό δείπνο, άλλη σε οικογενειακές συγκεντρώσεις και άλλες όταν είστε σπίτι και τρώτε εκεί πρωί – βράδυ.

Προσοχή στην τοποθέτηση του φωτιστικού τραπεζαρίας

Αρκετοί, για πολλούς και διάφορους λόγους βρίσκονται με το κρεμαστό φωτιστικό τραπεζαρίας μπροστά στα μάτια τους ενώ τρώνε. Αυτό είναι κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο και πρέπει να αποφύγετε σε κάθε περίπτωση. Ασχέτως με το αν το σπίτι σας είναι χαμηλοτάβανο ή δεν μπορείτε να ρυθμίσετε το φωτιστικό, αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν νοείται να τρώτε και να μην μπορεί να αντικρίσει ο ένας τον άλλον. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να συμβούν δύο ακόμα τινά, ένα να ζεσταίνεστε υπερβολικά από την πολύ κοντινή απόσταση του φωτιστικού και το άλλο είναι να σας τυφλώνει το φως επειδή είναι τόσο κοντά σας. Βρείτε το ιδανικό μέγεθος ανάλογα με το φωτιστικό τραπεζαρίας και ξεγνοιάστε.

Ο συνδυασμός στιλ – φωτιστικό τραπεζαρίας είναι απαραίτητος

Επειδή σας άρεσε πάρα πολύ ένα φωτιστικό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει απαραίτητα με τον χώρο σας. Πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση στο στιλ που θέλετε να δώσετε στον χώρο και άρα με γνώμονα πάντα αυτό να ψάξετε για το κατάλληλο φωτιστικό. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε το ιδανικό για εσάς. Επίσης ένα “λάθος” που κάνουν αρκετοί είναι όταν η τραπεζαρία όπως είπαμε είναι προέκταση κάποιου άλλου δωματίου προσπαθούν να ταιριάξουν τα φωτιστικά. Αυτό ενώ δεν είναι κάποιο τρομερό λάθος, φαίνεται να σας περιορίζει αρκετά ενώ δεν θα έπρεπε. Παρόλο που είναι στον ίδιο χώρο αυτές οι ενότητες του σπιτιού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μοιάζουν απαραίτητα. Αφήστε την φαντασία σας ανοικτή, πάρτε ιδέες για διακόσμηση τραπεζαρίας και φανταστείτε στην συνέχεια την τραπεζαρία σας. Μετά το μόνο που σας μένει είναι η υλοποίηση.

Τι είδος φωτιστικού τραπεζαρίας να επιλέξετε

Ενώ αρκετοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν είτε κλασικούς είτε πιο μοντέρνους πολυελαίους, η μόδα προχωράει και προστάζει πιο ιδιαίτερα φωτιστικά τραπεζαρίας. Πολύφωτα εκκεντρικά, κρεμαστά φωτιστικά επί 3, φωτιστικά καμπάνες και πάει λέγοντας, είναι μόνο μερικές επιλογές που έχετε. Κάντε μια έρευνα αγοράς στο www.mrled.gr και θα δείτε όλες τις προτάσεις μας. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πέρα από τα κρεμαστά φωτιστικά υπάρχει και η λύση με τα φωτιστικά τοίχου τραπεζαρίας. Αυτά μπορεί να είναι φωτιστικά οροφής ή και φωτιστικά απλίκες. Ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος ίσως να είναι και η ιδανικότερη λύση για εσάς.

Πολυελαιος

 

Πολυελαιος Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Φωτιστικα Τραπεζαριας

 

Δεν μένουμε σε ένα φωτιστικό τραπεζαρίας

Ακόμα και αν έχουμε βρει το απόλυτο κεντρικό φωτιστικό τραπεζαρίας δεν μένουμε μόνο εκεί. Πάντα συνδυάζουμε φωτιστικά δαπέδου ή διακοσμητικά πορτατίφ σε ορισμένα σημεία του δωματίου για να δώσουμε περισσότερο στιλ αλλά και επιπλέον φωτισμό όταν χρειάζεται. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές μετά το φαγητό παραμένουμε στο τραπέζι για συζήτηση ή και για καφέ, τσάι, ποτό…

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοήθησαν και πλέον να έχετε αποσαφηνίσει κάποιες απορίες που ίσως είχατε.

Πάρτε ιδέες για φωτιστικά τραπεζαρίας εδώ!