Φωτιστικά μπάνιου: 5 Ιδέες διακόσμησης

Φωτιστικα Μπανιου

Το μπάνιο είναι ίσως το πιο παραμελημένο δωμάτιο του σπιτιού από άποψη διακόσμησης. Θεωρούμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διακοσμητική προσθήκη, και όμως πόσες φορές έχετε εντυπωσιαστεί από ένα δωμάτιο μπάνιου ή λουτρό;

Ξέρουμε την απάντηση, το μπάνιο σας είναι πολύ μικρό, δεν έχει χώρο για κάτι το ιδιαίτερο, έχετε ήδη ένα έτοιμο έπιπλο νιπτήρα, μένετε στο νοίκι και πάει λέγοντας. Με τις σημερινές μας προτάσεις όμως θα αλλάξετε γνώμη και αυτοί οι ενδοιασμοί σας θα φύγουν μια για πάντα!

Πέρα λοιπόν από την διακόσμηση που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε με βάση το προσωπικό του γούστο υπάρχουν και αυτές οι αλλαγές που είναι λίγο πιο ιδιαίτερες και χρίζουν την προσοχή σας. Γιατί είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε το μπάνιο σύμφωνα με το προσωπικό μας στιλ; Γιατί φυσικά θα ανανεώσει αμέσως – αμέσως ένα σημείο του σπιτιού που τόσο εσείς όσο και οι φιλοξενούμενοί σας θα χαίρονται να βλέπουν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το μπάνιο είναι το πρώτο δωμάτιο που επισκεπτόμαστε το πρωί και το τελευταίο το βράδυ. Επίσης αν είστε από αυτούς που απολαμβάνουν να χαλαρώνουν σε γεμάτη μπανιέρα, με αυτόν τον τρόπο η ατμόσφαιρα θα είναι πραγματικά απολαυστική για να ηρεμήσετε από την βαβούρα της καθημερινότητας.

Ένα από τους τρόπους λοιπόν για να αναδείξετε το μπάνιο σας είναι ο φωτισμός!

Γενικά ακόμα και αν έχετε έπιπλο νιπτήρα με ενσωματωμένα spots, οι επιλογές σας είναι αρκετές για να ξεχωρίσετε χωρίς να πειράξετε το έπιπλο αναφοράς του μπάνιου σας. Ενώ τα σποτ που έχετε είναι η βάση του φωτισμού σας στο μπάνιο, πάμε να δούμε τι άλλο θα μπορούσε να ταιριάζει στην δική σας περίπτωση.

Κρυφός φωτισμός

Ο κρυφός φωτισμός σε ντουλάπια, καθρέφτη, νιπτήρα, μπανιέρα, ντουζιέρα και γιατί όχι και λεκάνη είναι ίσως από τους πιο ιδιαίτερους τρόπους που μπορείτε να αναδείξετε το μπάνιο σας. Οι ακόλουθες φωτογραφίες θα σας πείσουν γι΄αυτό.

Κρυφος Φωτισμος Μπανιου

 

Κρυφος Φωτισμος Μπανιου

 

Κρυφος Φωτισμος Μπανιου

 

Απλίκες μπάνιου

Αν έχετε μπάνιο που δεν έχει έπιπλο νιπτήρα, τότε σίγουρα χρειάζεστε απλίκες μπάνιου. Αυτές θα είναι η βάση του φωτισμού και πάλι αλλά ανάλογα με το στιλ του μπάνιου σας μπορείτε να επιλέξετε την απλίκα μπάνιου που χρειάζεστε για να ανανεώσει αποτελεσματικά το λουτρό σας.

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικά μπάνιου

Πέρα από κλασικά κρεμαστά φωτιστικά μπάνιου που μπορείτε να τοποθετήσετε αν το μπάνιο σας είναι τόσο μεγάλο όσο ένα δωμάτιο, υπάρχουν και η εναλλακτική με τις πλαφονιέρες. Το καλό με τις πλαφονιέρες μπάνιου είναι ότι μπορούν να μπουν τόσο στο ταβάνι όσο και στον τοίχο εκατέρωθεν του καθρέφτη εφόσον το σχέδιό τους το επιτρέπει!

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικα Μπανιου

 

Φωτιστικά spots μπάνιου

Αν το μπάνιο σας είναι ψηλοτάβατο ή μεγάλο τότε ίσως θα μπορούσατε να σκεφτείτε και την εναλλακτική με τα χωνευτά σποτ τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία και να δώσουν την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε.

Spot Μπανιου

 

Spot Μπανιου

 

Spot Μπανιου

 

 

Προβολάκια LED για τα συρτάρια του μπάνιου

Αν έχετε δοκιμάσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε στο συρτάρι του μπάνιου σας και ποτέ δεν το βρίσκετε χωρίς έναν φακό τότε η λύση αυτή είναι για εσάς! Δοκιμάστε εσωτερικά στα ντουλάπια να τοποθετήσετε προβολάκια LED ή όπως τα λέμε διαφορετικά φωτάκια LED (LED για μεγαλύτερη οικονομία) για να δώσετε φως στα σημεία εκείνα που σας δυσκολεύουν.

Προβολάκια Μπανιου

 

Προβολάκια Μπανιου

Εσείς ποια ή ποιες προτάσεις μας θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε;

Αν θέλετε να πάρετε ιδέες για φωτιστικά μπάνιου για να ολοκληρώσετε την σκέψη σας με βάση τις ιδέες που σας έχουμε δώσει δείτε εδώ!