10 μοντέρνα φωτιστικά κουζίνας για να επιλέξεις

Η κουζίνα είναι μεγάλη υπόθεση από όπου και αν την πιάσεις. Είτε έχει να κάνει με την διακόσμηση, είτε με τα μαγειρική είδη είτε ακόμα και με τα φωτιστικά για τα οποία θα μιλήσουμε σήμερα.

Σχέδια από κουζίνες όλοι μας έχουμε δει και συνήθως κολλάμε με εκείνες που είναι λες και έχουν βγει από παραμύθι. Στην πραγματικότητα όμως οι ελληνικές κουζίνες στην πλειοψηφία τους δεν μοιάζουν ούτε στο ελάχιστο με αυτά που βλέπουμε στα πανέμορφα περιοδικά διακόσμησης. Με μικρά όμως βήματα μπορούμε σταδιακά να μετατρέψουμε την κουζίνα μας στον παράδεισο που ονειρευόμαστε.

Βήμα πρώτο, θέτουμε τον στόχο! Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και σημειώνουμε πως έχουμε φανταστεί την κουζίνα μας, μέσα σε λογικά και ρεαλιστικά πλαίσια πάντα. Βήμα δεύτερο, ορίζουμε το στιλ και το χρώμα που θέλουμε να έχει. Βήμα τρίτο, ξεκινάμε από το φωτιστικό κουζίνας και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, γενικά για τον φωτισμό της κουζίνας.

Βλέπετε μια κουζίνα έχει ανάγκη από διαφορετικές πηγές φωτισμού. Όσο σημαντικό είναι το κρεμαστό φωτιστικό κουζίνας άλλο τόσο είναι και το φωτιστικό πάγκου. Σκεφτείτε απλά πόσες φορές έχετε επιχειρήσει να τεμαχίσετε τα λαχανικά σας ή να κάνετε γενικά δουλειές στον πάγκο έχοντας ανοικτό μόνο το φωτιστικό οροφής της κουζίνας και τελικά συνειδητοποιείτε ότι δεν βλέπετε καλά; Αν η απάντηση είναι αρκετές, τότε ξέρετε τι πρέπει να προμηθευτείτε πρώτα… Τα φωτιστικά πάγκου κουζίνας είναι αρκετά οικονομικά και τοποθετούνται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας που βρίσκονται πάνω από τον πάγκο ώστε να μην είναι ορατά και να δίνουν την εντύπωση κρυφού φωτισμού.

Κρυφό φωτισμό στην κουζίνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σε άλλα μέρη πέρα από τους πάγκους. Μια ιδέα είναι στο εσωτερικό των ντουλαπιών, που έχουν τζάμι όμως, ώστε να σας κάνουν να μην παίρνετε τα μάτια σας από τα όμορφα σερβίτσια. Μια ακόμα ιδέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι και ο κρυφός φωτισμός στο πάνω μέρος των ντουλαπιών, εκεί που συνήθως τοποθετείτε και ιδιαίτερα διακοσμητικά.

Πάμε όμως τώρα να δούμε μερικές προτάσεις για κεντρικά φωτιστικά κουζίνας που θα ανανεώσουν άμεσα τον χώρο σας μέχρι την επόμενη ανακαίνισή σας σε διακόσμηση – σκεύη.

Φωτιστικα κουζινας

 

Φωτιστικα κουζινας

 

Φωτιστικα κουζινας

 

 

Φωτιστικα κουζινας

 

Φωτιστικα κουζινας

 

Φωτιστικα κουζινας

 

Φωτιστικα κουζινας

 

Φωτιστικα κουζινας

Φωτιστικα κουζινας

Φωτιστικα κουζινας

Για περισσότερα φωτιστικά κουζίνας μπορείτε να δείτε εδώ!