Φωτιστικά κρεβατοκάμαρας: 5 Είδη που θες να χρησιμοποιήσεις τώρα

Φωτιστικα κρεβατοκαμαρας

Η κρεβατοκάμαρα είναι το σημαντικότερο δωμάτιο του σπιτιού. Εκεί χαλαρώνεις με το tablet ή το βιβλίο σου πριν κοιμηθείς, εκεί περνάς χρόνο με τον/την αγαπημένη σου, εκεί κοιμάσαι και κυρίως εκεί ετοιμάζεσαι για την ημέρα που έρχεται. Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό το υπνοδωμάτιο να είναι ευχάριστο και να αντανακλά το γούστο σου αλλά, πάνω από όλα, να έχει τον κατάλληλο φωτισμό που θα σου προσφέρει την άνεση που χρειάζεσαι για να κάνεις όλα αυτά.

Αν παραδείγματος χάριν ο φωτισμός της κρεβατοκάμαρας είναι κακός τότε θα δυσκολευτείς να αποφασίσεις τι ρούχα να φορέσεις καθώς δεν θα φαίνονται καλά οι συνδυασμοί στον καθρέπτη. Αν είσαι γυναίκα, σκέψου πόσο δύσκολο είναι να βαφτείς αν δεν έχεις τον κατάλληλο φωτισμό. Μπορεί να βγεις έξω και πραγματικά να απορείς που βρέθηκε όλο αυτό το ρουζ στο μάγουλό σου. Πέρα όμως από την διαδικασία της προετοιμασίας, σκέψου πόσο δύσκολο είναι να διαβάσεις χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό μέσα στο δωμάτιο ή πόσο άβολο είναι να είσαι με τον σύντροφό σου σε ένα δωμάτιο με πολύ έντονο φωτισμό όλη την ώρα.

Αν θέλεις λοιπόν να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου για να καταφέρεις να ηρεμείς πραγματικά μέσα στο υπνοδωμάτιό σου τότε πρέπει να ξεκινήσεις από τα φωτιστικά. Αν έχεις λοιπόν ακόμα αυτά τα χάρτινα καπέλα φωτιστικών στο δωμάτιό σου ήρθε η στιγμή να τα πετάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Κρεμαστά φωτιστικά κρεβατοκάμαρας – Φωτιστικά οροφής

Ότι αφορά επομένως το φωτιστικό οροφής της κρεβατοκάμαρας έχεις δύο επιλογές, τα μονόφωτα και τα πολύφωτα. Αν έχεις μεγάλο δωμάτιο προτίμησε τα πολύφωτα, που είναι πιο παιχνιδιάρικα και θα φωτίσουν καλύτερα όλο το δωμάτιο και όχι απλά το μέρος που είναι από πάνω. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι εσύ που έχεις ένα μικρότερο δωμάτιο πρέπει να συμβιβαστείς με τα απλά μονόφωτα. Βρες το φωτιστικό κρεβατοκάμαρας που πιστεύεις ότι ταιριάζει με το στιλ που θες να δώσεις στον χώρο και απόκτησέ το, το συντομότερο. Φωτιστικά για την κρεβατοκάμαρα τόσο κρεμαστά όσο και οροφής θα βρεις πολλά για να επιλέξεις αυτό που πραγματικά θες και όχι αυτό που συμβιβάζεσαι να πάρεις λόγω της τιμής.

Παρακάτω θα δεις ενδεικτικά μερικά σχέδια αλλά μπορείς να δεις πολλά περισσότερα και ακόμα πιο μοντέρνα φωτιστικά υπνοδωματίου εδώ!

Πορτατίφ υπνοδωματίου – Απλίκες τοίχου

Μπορεί να τα χρησιμοποιείτε και στο σαλόνι, αλλά τα πορτατίφ είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες του υπνοδωματίου. Συνήθως είναι απαραίτητα δύο, ένα για κάθε μεριά του κρεβατιού και άρα για καθέναν σας ξεχωριστά ώστε όταν διαβάζετε ή παίζετε με το tablet σας να υπάρχει αυτή η πηγή φωτός εκεί ακριβώς που πρέπει για να μην κουράζονται τα μάτια σας. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, το πορτατίφ της κρεβατοκάμαρας θα ήταν καλό να έχει και συγκεκριμένη φωτεινότητα. Το θερμό φως δεν θα σας βολέψει για το διάβασμα γι΄αυτό προτιμήστε ένα με πιο φυσική φωτεινότητα.

Αν το δωμάτιό σας είναι μικρό και δεν χωράνε κομοδίνα τότε υπάρχει και η εναλλακτική με τα φωτιστικά τοίχου που μπαίνουν καρφωτά εκατέρωθεν του κρεβατιού. Στην ουσία αντικαθιστούν τα πορτατίφ αλλά δίνουν στον χώρο μια πιο αριστοκρατική αίσθηση. Αν θέλετε επομένως να κάνετε μια τολμηρή ανανέωση δοκιμάστε τις απλίκες τοίχου.

Φωτιστικα κρεβατοκαμαρας πορτατιφ

Φωτιστικά δαπέδου κρεβατοκάμαρας

Αν το δωμάτιό σας το επιτρέπει μπορείτε να τοποθετήσετε και ένα φωτιστικό δαπέδου. Το συγκεκριμένο φωτιστικό μπορεί να πάρει τη θέση του πορτατίφ ή απλά να υπάρχει σε μια γωνιά για να δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη. Το φωτιστικό δαπέδου για το υπνοδωμάτιο καλό θα ήταν να έχει πιο γλυκό, θερμό φως ώστε να δίνει την εντύπωση μιας πιο γλυκιάς ατμόσφαιρας. Επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα το χρησιμοποιείτε πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο φωτιστικό στην κρεβατοκάμαρά σας, φροντίστε να έχει LED λάμπα για μεγαλύτερη εξοικονόμηση

Φωτιστικα κρεβατοκαμαρας δαπεδου