Φωτιστικά από ξύλο: Ιδέες για να μην τα φτιάχνεις μόνος σου

ξυλινα φωτιστικα

Τα ξύλινα φωτιστικά είναι ίσως από τα πιο κλασικά φωτιστικά που υπάρχουν στο εμπόριο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μοντέρνα και πρωτότυπα. Τα φωτιστικά με ξύλο μάλιστα θεωρούνται πλέον vintage και είναι η τελευταία λέξη της μόδας.

Γενικότερα το ξύλο δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση και αυτομάτως κάνει τον χώρο πιο “ζεστό”. Ανάλογα με το τι άλλα υλικά θα συνδυάσετε το φωτιστικό σας το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από λίγο έως και πολύ. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να συνδυάσετε το ξύλινο φωτιστικό σας είναι με σχοινί. Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο μοντέρνο όμως μπορείτε να δοκιμάσετε συνδυασμούς με βάση τον χαλκό, το σίδερο ακόμα και το τσιμέντο… Ναι καλά διαβάσατε το τσιμέντο!

Υπάρχουν αρκετοί, οι οποίοι είναι πραγματικά καλλιτέχνες και μπορούν με λίγο ξύλο, λάμπες και μερικά ακόμα υλικά να φτιάξουν ένα φωτιστικό που θα το έχουν για μια ζωή. Αν όμως εσύ διστάζεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα vintage φωτιστικό ξύλινο, δες τις έτοιμες προτάσεις μας για να μην χρειαστεί να σπαταλήσεις χρόνο και χρήμα προσπαθώντας.

Ξύλινα φωτιστικά τοίχου αλλά και ξύλινα φωτιστικά οροφής που “φωνάζουν” παράδοση αλλά και “πρωτοτυπία” θα βρεις παρακάτω. Ξεκινάμε!

Φωτιστικά με σχοινί και ξύλο

Είναι ένας διαχρονικός συνδυασμός που μας θυμίζει πέρα από παράδοση και θάλασσα…
Θυμίζει πλοία, πειρατές αλλά κυρίως μας φέρνει αναμνήσεις από το καλοκαίρι και την παραλία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας περιορίζει ανάλογα με τις εποχές. Φωτιστικά από θαλασσόξυλα με σχοινί μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού και όταν μπουν το μόνο σίγουρο είναι ότι κάνουν εντύπωση! Οι ιδιαίτερες πινελιές τους τα κάνουν να ξεχωρίζουν και συνάμα να δένουν αρμονικά με την αύρα του υπόλοιπου σπιτιού, εκτός αν μιλάμε φυσικά για κάτι πολύ μίνιμαλ και αφαιρετικό.

Ξυλινα φωτιστικα

 

Ξυλινα φωτιστικα

 

Ξυλινα φωτιστικα

Ξυλινα φωτιστικα

 

Ξυλινα φωτιστικα

 

Ξυλινα φωτιστικα

 

 

 

Ξυλινα φωτιστικα

 

Ξυλινα φωτιστικα

Φωτιστικά με χαλκό – σίδερο – τσιμέντο

Είναι οι πιο μοντέρνοι τρόποι αξιοποίησης του ξύλου στα φωτιστικά και συνήθως περιέχουν ένα μικρό κομμάτι ξύλου το οποίο όμως ταιριάζει απόλυτα με το επιπλέον υλικό. Δοκιμάστε και εσείς να προμηθευτείτε ένα φωτιστικό που θα περιέχει ξύλο έστω και ελάχιστο και θα δείτε την διαφορά στον χώρο σας. Δεν θα πιστεύετε πόσο όμορφα “δένει” το ξύλο με τον χαλκό ή και το τσιμέντο. Κυρίως όμως δεν θα πιστεύετε ότι πόσο αρμονικά μπορεί να ταιριάξει ένα ξύλινο φωτιστικό με τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού σας.

Ξυλινα φωτιστικα

 

 

Ξυλινα φωτιστικα

 

Για περισσότερα vintage φωτιστικά δείτε εδώ!